Cloud Enery Optimizer

Flink besparen op de energiekosten Een groot deel van de totale energiekosten bestaat uit gasverbruik. Door de helft minder gas te gebruiken, kunnen gebouwbeheerders tot wel 46% besparen op de totale energiekosten voor het klimatiseren van hun gebouw. Daarnaast resulteert het terugdringen van gasverbruik in een aanzienlijk lagere CO2-footprint. Dit alles wordt gerealiseerd zonder ingrijpende installatie aanpassingen en behoud van comfort met de Cloud Energy Optimizer.

Martin Hagen geeft uitleg:

“De Cloud Energy Optimizer is een dienst die het gebouwbeheersysteem van extra informatie voorziet waarmee het systeem de klimaatinstallaties nog beter kan aansturen. De in samenwerking met Priva ontwikkelde software achter de dienst ‘denkt’ 24 uur vooruit en benut de warmtecapaciteit van het gebouw om zo energie-efficiënt mogelijk te klimatiseren.” Altijd actueel. De zelflerende en voorspellende Cloud Energy Optimizer software houdt continu rekening met weersomstandigheden, het wisselende aanbod van duurzame energiebronnen en energieprijzen. Het zet beschikbare energiebronnen efficiënter in. Er wordt steeds bekeken wat de beste regelstrategie is en hoe duurzame energiebronnen zoveel mogelijk ingezet kunnen worden. Hierbij wordt het verbruik van as tot een minimum beperkt. Als het gebouw met stadsverwarming of alleen een gasketel wordt verwarmd, zorgt het systeem ervoor dat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt. In een aantal gevallen heeft de inzet van de Cloud Energy Optimizer inmiddels een besparing van maar liefst 50% op het verbruik van gas opgeleverd.

  • Geen ingrijpende aanpassingen.
  • Eenvoudig en direct besparing.
  • Terugverdientijd altijd korter dan 5 jaar.
  • Lagere beheer- en onderhoudskosten.
  • Besparingsgarantie.
  • Maximaal rendement uit bestaande installatie.

In een aantal gevallen heeft de inzet van de Cloud Energy Optimizer inmiddels een besparing van maar liefst 50% op het verbruik van gas opgeleverd.