Overname V&M Elektrotechniek door VDK Installatiegroep

De VDK Installatiegroep uit Kampen heeft na een zorgvuldige voorbereiding de aandelen van V&M Elektrotechniek overgenomen.

V&M Elektrotechniek, gevestigd in Apeldoorn is al meer dan 50 jaar dé specialist voor gebouwbeheerinstallaties, schakelpanelen en besturingsinstallaties voor nieuwbouw en renovaties. Met ca. 70 medewerkers is V&M Elektrotechniek een solide en stabiel bedrijf met een professionele interne organisatie en gekwalificeerde medewerkers.

Het vertrouwen dat men binnen de VDK Installatiegroep als zelfstandige onderneming kan blijven opereren is een belangrijk criterium geweest voor de vier eigenaren van het bedrijf, IJsbrand Galema, Bert Draaijer, Martin Hagen en Coen Huntink om het bedrijf te verkopen aan Frans van der Kolk, eigenaar van VDK Installatiegroep.

Frans van der Kolk: “VDK Installatiegroep heeft een unieke filosofie waarbij de mensen centraal staan en de bedrijven zelfstandig binnen de groep opereren met de voordelen van een groot concern. Wij stellen de klant centraal (customer intimacy) en onze bedrijven zijn op elk installatieonderdeel gespecialiseerd, waarbij wij van engineering tot en met beheer en onderhoud onze klant bedienen. V&M Elektrotechniek past precies bij deze filosofie”.

Martin Hagen en Coen Huntink blijven als directie werkzaam bij V&M Elektrotechniek. V&M Elektrotechniek blijft gevestigd in Apeldoorn.


De VDK Installatiegroep bestaat uit de bedrijven Technisch Bureau Wesko, Ten Brinke Elektrotechniek, Schuurman Techniek, Detec Kampen, Keizers Installatietechniek, Installatiebedrijf Borggreve, Vilsteren Installatietechniek, Veldhuis Elektrotechniek, Elektrotechniek Raalte, Installatietechniek Raalte, Installatietechniek Raalte Projecten, Installatiebedrijf Hoekstra Heerenveen en is gespecialiseerd in verschillende vormen van installatietechniek. Elke bedrijf heeft zijn eigen klantgroep, regio en specialisme.
Onder de VDK Groep vallen ook Plender Totaalonderhoud die gespecialiseerd is in schilderen, glaszetten en afbouw en Hanze Projectinrichting die gespecialiseerd is in vloeren, binnen zonwering, gordijnen en inrichting.

Het grote voordeel van de VDK Installatiegroep is dat de bedrijven krachten kunnen bundelen waar nodig en tegelijkertijd zelfstandig kunnen werken. De persoonlijke werkwijze is de kracht van de individuele bedrijven. Bij de VDK Installatiegroep werken in totaal ongeveer driehonderd medewerkers die niet alleen met passie hun werk doen, maar ook erg betrokken zijn met het bedrijf en de klanten. Doordat de VDK Installatiegroep in kleine, zelfstandige bedrijven is opgedeeld kan er persoonlijk en met korte lijnen worden gewerkt. De medewerkers hebben lange termijn relaties opgebouwd met de klanten en weten daardoor precies wat de wensen en behoeften zijn van de klanten. Hierdoor kunnen kwaliteit en service 24/7 worden aangeboden aan de klant. Dat is prettig samenwerken voor alle partijen en op deze manier profileert de VDK Installatiegroep zich als een betrouwbare partner.