Cloud Eco Software

Cloud Eco Software

Flink besparen op de energiekosten? Dat kan! Een groot deel van de totale energiekosten bestaat uit gasverbruik. Door de helft minder gas te gebruiken, kunnen gebouwbeheerders tot wel 46% besparen op de totale energiekosten. Daarnaast resulteert het terugdringen van gasverbruik in een aanzienlijk lagere CO2-footprint. Dit alles wordt gerealiseerd zonder ingrijpende installatie aanpassingen, maar met behoud van comfort door Cloud ECO.

Martin Hagen geeft uitleg: “De Cloud ECO oplossing is een dienst die het gebouwbeheersysteem van extra informatie voorziet waarmee het systeem de klimaatinstallaties nog beter kan aansturen. De in samenwerking met Priva ontwikkelde software achter de dienst ‘denkt’ 24 uur vooruit en benut de warmtecapaciteit van het gebouw om zo energie-efficiënt mogelijk te klimatiseren.”

De zelflerende en voorspellende Cloud ECO software houdt continu rekening met weersomstandigheden, het wisselende aanbod van duurzame energiebronnen en energieprijzen. Kortom: de software is altijd actueel.

Het zet beschikbare energiebronnen efficiënter in. Er wordt steeds bekeken wat de beste regelstrategie is en hoe duurzame energiebronnen zoveel mogelijk ingezet kunnen worden. Hierbij wordt het verbruik van gas tot een minimum beperkt. Als het gebouw met stadsverwarming of alleen een gasketel wordt verwarmd, zorgt het systeem ervoor dat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt. In een aantal gevallen heeft de inzet van de Cloud ECO inmiddels een besparing van maar liefst 50% op het verbruik van gas opgeleverd.

  • Geen ingrijpende aanpassingen
  • Eenvoudig en direct besparing
  • Terugverdientijd altijd korter dan 5 jaar
  • Lagere beheer- en onderhoudskosten
  • Besparingsgarantie
  • Maximaal rendement uit bestaande installatie